Personvernsbølgen GDPR

Nå nærmer det seg mai, en tid som er både lysere og varmere enn i skrivende stund. Men kommende vår blir kanskje ikke lysere for alle? For det er nettopp 25 mai den nye personvernloven, GDPR trer i kraft for fullt.
Dette er på ingen måte en opplysende nyhet, da jeg håper og regner med de aller fleste bedrifter har satt i gang arbeidet med å håndtere reglementet. Men allikevel er jeg spent på om det vil dukke opp noen nyhetssaker i nærmeste fremtid som søksmål og lignende.

Facebook har trolig en bok om deg

I dag har vi tjenester som gjør hverdagene enklere og enklere. Vi bruker hver dag over en time på sosiale medier, vi bruker nettbutikker mer enn noen gang og når eide du sist en ekstern GPS for å finne frem? Mange tjenester er i dag kostnadsfrie å bruke, men til gjengeld lagres brukerinformasjonen. Tilbake til 2012 etterspurte en jusstudent fra Wien om å få vite hva Facebook hadde lagret om han. Det endte opp med hele 1222 sider med opplysninger ifølge computerworld.no.

Utvidet innsikt

Med GDPR skal ikke bare bedrifter kunne gi deg informasjon de har lagret om deg, du skal og få vite hvor lenge opplysninger lagres, hva det brukes til og hvordan det er generert videre.

Foredrag av advokaten Eva Jarbekk

Dersom du ikke er helt sikker på hva GDPR innebærer anbefaler jeg å ta en titt på videoen.

 

Hva tenker du om den nye personvernloven? Vil vi få amerikanske tilstander med gruppesøksmål?

Del dette:

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *