Glemmer du å lagre nyttige lenker? Har du flere medier å holde deg oppdatert på eller noterer du mye alene eller i grupper? Her kommer noen enkle tips som vil hjelpe deg i hverdagen for å strukturere, samarbeide og holde oversikt over innholdsrik informasjon.

Diigo

Diigo er et bokmerkeverktøy mest sannsynlig mange har hørt om tidligere, men jeg som mange andre kjenner seg nok igjen med å ha utallige faner på nettleseren når man skal finne igjen til kildehenvisning og sitering i oppgaver. Med Diigo kan man altså lagre, organisere med tags og dele det med andre.

Det geniale er at Diigo lar deg highlite tekster så du enkelt finner igjen det mest nyttige i en artikkel.

Enten du sitter hjemme eller på kontoret med laptopen og du finner en artikkel du vil lese, men dessverre ikke finner tid, tilbyr Diigo app til mobilen. Da har du kanskje mulighet til å ta opp igjen artikkelen mens du er på farten.

Netvibes

En smart tjeneste dersom du er høyst aktiv på forskjellige kanaler. Spesielt om du vil holde oversikt over epost, sosiale medier og nettaviser – alt på en gang!

Google Documents

Noe de aller fleste kjenner til, og brukt flere ganger. Men allikevel vil jeg ta dette med da det er et godt verktøy for samarbeid med andre.

Tidligere har jeg brukt det med medstudenter under eksamensskriving, men å bruke dette sammen med en eller to medstudenter i forelesning har ført til mer effektiv læring. Der kanskje jeg glemmer et viktig sitat kan den andre fylle in. Så selv om Google Documents er  et «enkelt» program,  er det verdt sin plass i dette innlegget.

Sett i gang

Dette var kun noen få programmer av hva som finnes der ute. Enten du studerer, er i jobb eller generelt leser mye artikler/nettaviser og noterer kan jeg garantere at slike verktøy vil forandre arbeidet ditt i en smartere og mer effektiv retning. Det skal så lite til!

Del dette:

2 kommentarer

 1. Det er bra du følger opp tipsene om hvordan en kan arbeide smartere Magnus. Jeg bruker disse tjenestene daglig og har gjort det i flere år.
  Om du har prøvd scoop.it som er en kuratortjeneste hadde det vært fint om du også skrev et innlegg om hvordan dette fungerer. Eller hva med paper.li ?
  Lykke til videre med din utvidede digitale arbeidsform!

  1. Ja, selv om det er programmer som har vært på markedet lenge liker jeg godt det enkle oppsettet til blant annet Diigo. Evernote er og et bra alternativ med mer funksjoner.
   Har ikke utforsket scoop.it og paper.li nok enda, men er helt klart verdt å se mer på!
   Tusen takk, Arne.

Legg igjen en kommentar